keyvisualHome
Het bestuur
Wedstrijden
rijhalverhuur
Aanbod aan services
Sponsors
Verenigingen
Aktiviteiten
Contact
Fotoalbum

 

Zondag 17 oktober 2021

Grote Vlooienmarkt in de Manege.

 

Voor de 8ste keer organiseren wij een gezellige vlooienmarkt voor mensen dit de garage of zolder hebben opgeruimd. Heb je ook de zolder of garage opgeruimd en wil je een kraam, wacht niet te lang, er zijn 60 marktkramen te huur, en dit zijn de normale marktkramen van 4 meter lang bij 1 meter breed.

Er mag geen eten of drinken en partij goederen verkocht worden, het is echt een markt voor iedereen die spullen over heeft.

 

Op zondag 3 oktober 2021, organiseert ´t Gilde Sint Servatius voor de 25ste keer haar Vlooienmarkt in Manege D´n Perdenbak.

Het was een drukke dag, 3 oktober bij de Manege, de bezoekers moesten buiten wachten in de regen. Gelukkig hadden de mensen van 't Gilde een grote tent langs de manege gezet en konden ze daar rustig wachten tot de markt om 10 uur open ging. Daarna was het een drukte van jewelste om alle kramen met bergen spullen te bekijken en er ging niemand met lege handen naar huis.

Onze vrijwilligster Jeanne werd aan het eind van de markt bedankt voor ook haar 25ste vlooienmarkt, maar dan als vrijwilligster van de Stichting en dit omdat zij al deze markten van achter de bar uit de kantine heeft meegemaakt. Ze kreeg een mand met lekkers van 't Gilde, van de Stichting een bon om ergens te gaan eten en van PC De Pioniertjes een mooie plant. Jeanne bedankt dat je er al die markten bij was.

 

Volgend jaar in 2022 is er zonder tegen bericht weer een markt van 't Gilde op zondag 3 april. Graag tot dan.

 

 

 

Clinic Jolanda Adelaar op 15 november 2020 in de Manege.

 

 

Op deze zondag kwam Jolanda Adelaar naar de manege voor een clinic. Er waren groepjes van 2 en privé lessen, iedereen hield goed rekening met de geldende regels. Zo was de kantine gesloten en mocht iedere ruiter 1 begeleider meenemen. Jolanda heeft een vriendelijke en enthousiaste manier van lesgeven en de interactie met de ruiters was vriendelijk en ontspannen. Jolanda traint haar paarden met positieve beloning en daar heeft ze de ruiters mee kennis laten maken en de reacties van de paarden en ruiters waren positief. Ze was van 10.00uur tot 16.00uur in de manege en de ruiters waren zeer enthousiast over haar manier van lesgeven. Jolanda was ook zeer enthousiast over de amazones en hun paard/pony, er zitten talenten en mooie pony's en paarden bij. Ze hoopt dat iedereen een fijne les heeft gehad en komt graag nog een ker terug. Er zijn plannen voor een 2de clinic, en zodra daar meer info over bekend is, volgt dat op onze facebook en op onze site. Een speciaal bedankje aan Annemarie voor de fijne en goede organisatie, het was super geregeld.

 

Hieronder enkele foto´s gemaakt door Sylvia vd Hurk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________ 

 

Stichting Manege De Raam organiseert voor de 7de keer een Vlooienmarkt in de Manege, hier zijn dan kramen te huur voor particulieren die hun zolder of garage hebben opgeruimd en deze spullen willen verkopen.

 

Grote Vlooienmarkt In de Manege

18 oktober 2020 

 

Het Bestuur heeft besloten deze vlooienmarkt NIET door te laten gaan, met de extra regels ivm corona kunnen wij geen veilige omgeving garanderen voor de standhouders en bezoekers.


Wij hopen dat de omstandigheden volgend jaar beter zijn en dan weer een gezellige markt te kunnen en mogen organiseren. 

 

Klik hier voor het inschrijfformulier, u kunt dit downloaden, invullen en terugsturen naar stichtingderaam@live.nl

Voor extra info mail of bel naar ons secretariaat, Nicole van Schaik, 06-27395416

______________________________________________________________________________________

 

Vlooienmarkt van 't Gilde St. Servatius

 

De geplande vlooienmarkt van 5 april as is geannuleerd ivm het coronavirus, het is aan ´t Gilde of zij deze op een later tijdstip nog kunnen organiseren.

Wij houden u op de hoogte en hopen op uw begrip. 't Gilde heeft besloten om dit jaar de vlooienmarkt niet door te laten gaan. Hopelijk zijn de omstandigheden in 2021 beter en kan er dan weer een markt in de Manege plaatsvinden.

 

______________________________________________________________________________________

 

Op zondag 16 februari 2020, organiseerde ´t Auw Hermenieke ism de Roparun weer een volle vlooienmarkt in de manege. Zij zijn heel de zaterdag bezig geweest met het netjes uit sorteren van de spullen die zij opgehaald of gedoneerd hebben gekregen. Zondag om 12 uur gingen de deuren open en kon iedereen naar hartelust snuffelen en kopen. Op het podium stonden vele mooie spullen en hier werd dan ook flink op geboden om het als nieuwe eigenaar mee naar huis te mogen nemen. Om 14 uur was het gedaan met de markt en werd de manege weer leeggeruimd, om plaats te maken voor onze ruiters en paarden.

 

______________________________________________________________________________________

 

Op zondag 20 oktober 2019, organiseerde de Stichting voor de 6e keer haar Vlooienmarkt in Manege D´n Perdenbak te Lieshout.

Alle 60 kramen waren verhuurd, en er was meer dan voldoende om te keuren, kiezen en kopen. Al vroeg stonden de eerste geintreseerde voor de deur, maar zij moesten wachten tot 10 uur voor de markt open ging. Toen de deuren eenmaal open gingen was het een drukte van jewelste om snel bij de juiste kraam te komen en die mooie spullen te bemachtigen. Wij bedanken al onze vrijwilligers voor hun hulp aan deze dag en graag tot volgend jaar.


 

______________________________________________________________________________________

Op zondag 7 april 2019 hield 't Gilde St. Servatius voor de 24ste keer in de Manege haar vlooienmarkt. Met vele vrijwilligers werd er weer een mooie markt opgebouwd en vele bezoekers stonden al vroeg voor de deur bij de Manege.

 

 

 

Vlooienmarkt zondag 24 februari 2019 door 't Ouw Hermenieke en Ropa Run.

Deze gezellige markt werd weer druk bezocht en vele mensen vonden weer iets leuks en moois dat bij hun een nieuwe kans krijgt.

 

 

Vlooienmarkt zondag 8 april 2018.

Voor de 23ste keer organiseert het Sint Servatius Gilde weer een Vlooienmarkt in Manege D´n Perdenbak.

Aanvang 10.00 uur tot 14.00 uur.

 

Het was een gezellige markt en om 10 uur was er geen parkeerplek meer te vinden, zoals al vele jaren was het een drukke markt met voor ieder wat wil en een mooi gevuld podium voor de veiling. 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdagavond 17 maart 2018.

 

Bezoek oude legervoertuigen van Stichting Bravo Compagnie, wij waren als Manege verzamelplaats, waarna zij vertrokken voor een nachtrit door de omgeving.

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlooienmarkt Het koor Primavera en ´t Ouw Hermenieke in de Manege, 4 februari 2018

 

Op deze zondag was de 1ste vlooienmarkt een feit, de Manege was weer mooi ingericht en er waren mooie 2de hands spullen te koop. Het was al vroeg druk rond de Manege en de bezoekers konden haast niet wachten tot de markt open ging. De markt was open van 12.00 uur tot 15.00 uur.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlooienmarkt in de Manege, zondag 15 oktober 2017

 

Lieshout, Afgelopen zondag 15 oktober was Manege D'n Perdenbak, aan de Provinciale weg veranderd in een 2de hands Vlooienmarkt. Met 60 kramen voor standhouders was het gezellig vol. Zij hadden de garage en zolder flink opgeruimd en er was meer dan genoeg keus aan koopwaar die een nieuwe eigenaar zochten. De deuren gingen om 10.00 uur open voor de bezoekers en deze wisten precies waar ze moesten zijn voor hun nieuwe aankopen.

Er kwamen ongeveer 700 bezoekers met het mooie weer naar de Manege en iedereen ging wel met iets naar huis. Als bestuur willen wij al onze vrijwilligers bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Graag weer tot volgend jaar.Lieshout, Afgelopen zondag 15 oktober was Manege D'n Perdenbak, aan de Provinciale weg veranderd in een 2de hands Vlooienmarkt. Met 60 kramen voor standhouders was het gezellig vol. Zij hadden de garage en zolder flink opgeruimd en er was meer dan genoeg keus aan koopwaar die een nieuwe eigenaar zochten. De deuren gingen om 10.00 uur open voor de bezoekers en deze wisten precies waar ze moesten zijn voor hun nieuwe aankopen. Er kwamen ongeveer 700 bezoekers met het mooie weer naar de Manege en iedereen ging wel met iets naar huis. Als bestuur willen wij al onze vrijwilligers bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Graag weer tot volgend jaar.

Daarna alles weer opruimen voor de paarden/pony's en op naar volgend jaar.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 19 februari 2017 organiseert het koor Primavera en 't Ouw Hermenieke hun jaarlijkse vlooienmarkt in de Manege. De Vlooienmarkt is open van 12.00 tot 15.00 uur. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 oktober 2016, Vlooienmarkt in de Manege.

 

Lieshout, op zondag 16 oktober jl. werd er voor de 4de keer door de Stichting een Vlooienmarkt georganiseerd in Manege D'n Perdenbak. Alle 60 kramen waren verhuurd en de verkopers hadden er zin in. Om 10 uur ging de verkoop van start en dat is altijd een spannend moment. Er was van alles van zolder en uit de garage te koop, van groot tot klein en van chique tot antiek. Met bijna 800 bezoekers was het een gezellig drukke markt en het was leuk om te zien dat al deze spullen een 2de kans krijgen bij een nieuwe eigenaar.

Noteer alvast voor 2017, de 3de zondag van oktober, dan organiseren wij weer een vlooienmarkt.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

6 september 2015Een enkel buitje tijdens fijne buitenritrit.

 

LR St Bernadette Ruiters uit Mariahout en Stichting Manege De Raam, hebben op 6 september 2015 samen een Buitenrit georganiseerd voor ruiters en menners. Het was een mooie zonnige zondagochtend en om 9.30 uur waren de eerste deelnemers aanwezig bij de Manege. Daar stond de koffie klaar en omstreeks 10 uur waren de eerste ruiters zover om te vertrekken. De route beschrijving kregen ze mee, en daarna gingen ze van start. De rit ging van de Manege, via de Donkervoortsche Loop richting Mariahouste Hei. Net voor de stop, viel er een enkel buitje, maar dat was even een prettig momentje voor een drankje en broodje aan de rand van de bossen, daarna gingen de menners en ruiters via het Torrenven en later het Broek, terug naar de Manege. Onderweg werd er druk gekletst, maar ook flink gedraafd en op de fijne bos en zandpaden, lekker gegaloppeerd. Bij terugkomst werd er nog gezellig nagekletst en was er voor iedereen genoeg te eten en drinken. Ome Jo kreeg een bloemetje als bedankje voor het uitzetten van de rit en voor de paarden was er een appeltje voor de dorst. Naderhand ging iedereen weer tevreden naar huis. 

Wij willen iedereen bedanken voor hun bijdrage aan deze rit, hieronder de mooiste foto, en graag tot volgende jaar dan komt deze buitenrit zeker weer terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Vlooienmarkt 8 februari 2015

Deze mooie Vlooienmarkt in Manege D´n Perdenbak werd georganiseerd door leden van Ut Ouw Hermonieke en het koor Primavera. De markt was open van 12.00 tot 15.00 uur en al vroeg stonden de eerste bezoekers voor de deur. Toen de deuren opengingen, was het een drukte van jewelste. Er werden nog eens extra mooie spullen op het podium verkocht door de ervaren stalspreekmeester Adriaan. Ook stonden mooie spullen uitgestald in de vele kramen die zij hadden neergezet, vele bezoekers gingen naar huis met voor hun weer mooie spulletjes.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Vlooienmarkt 19 oktober 2014.

Het was al vroeg druk bij de Manege, om een bezoek te brengen aan onze markt. Alle 60 kramen waren weer verhuurd. Toen om 10.00 uur de deuren opengingen was er een gezellige drukte. Met bijna 1.000 bezoekers een geslaagde dag voor de Manege.

Tekst uit mooilaarbeekkrant, klik hier.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Clinic door Cassandra Mol, 18 mei 2014

 

18 mei was een heerlijke warme en zonnige dag. Op deze dag stond een clinic gepland met Cassandra Mol uit Zuid Holland. Cassandra rijdt met haar Haflinger Noa als eerste amazone in Nederland ZZ-zwaar. Onder de Haflinger ruiters is zij een geweldige inspiratie en zij kwam op deze dag naar onze Manege om deze kennis te delen. Er kwamen verschillende ruiters uit Laarbeek en omgeving om van haar tips en trics te leren. Hieronder enkele foto's van de dag.

 

  

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlooienmarkt Zondag 20 oktober 2013

 

Op zondag 20 oktober 2013, organiseerde de Stichting in de Manege een grote Vlooienmarkt. Alle 60 kramen waren verhuurd aan particulieren, die hun eigen huis en tuin spullen in de verkoop hadden. Het was een mooie herstdag en het liep allemaal super, van de vroege ontvangst om 8.00 uur van de huurders, tot het parkeren buiten, en de lekkere broodjes, koffie en drankjes in de Kantine. Een drukke dag met meer dan 1100 bezoekers die, met hun nieuw gekochte 2de hands spulletjes tevreden naar huis gingen. Langs deze weg willen we ALLE VRIJWILLIGERS bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt. En aankondigen dat volgend jaar in 2014 de Vlooienmarkt weer wordt georganiseerd op ZONDAG 19 OKTOBER.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snert Rit, De Laarbeekse Raam Route.

 

Op zaterdag 12 oktober 2013 organiseerde de Stichting ism LR St. Bernadette een familie buitenrit voor ruiters en menners door de Lieshoutse bossen. Om 12 uur waren de ruiters en menner bij de Fam. Swinkels in ´t Hof in Lieshout, waar na een kopje koffie de hele groep naar de bossen vertrokken. Door het beperkte aantal deelnemers was er voor gekozen om als één groep te rijden, zodat er lekker gekletst en gebabbeld kon worden onderweg. Ze vertrokken richting het Waterven, waar de ruiters en paarden spetterend door het water heen gingen, daarna ging de groep verder naar het Kamerven, waar een stop was voor een hapje en een drankje. Nadat iedereen weer een beetje was bijgekomen, maakte de groep nog een ronde langs het Kamerven en omstreeks 14.30 uur waren ze weer terug bij de Fam. Swinkels waar de soep en broodjes klaar stonden en waar gezellig werd nagekletst.

Alle ruiters waren het er over eens, dat het een gezellige rit was, en door het mooie zonnige herfstweer, was het heerlijk om zo met elkaar en de paarden nog een keer door de bossen te rijden.

 

De uitslag van de puzzels is als volgt. 1ste Anne en Mariel met 6 vragen goed en 8 spreekwoorden, 2de Marjolein, Karlijn, Frederique en Fleur met ook 6 vragen goed en 3 spreekwoorden. De daarbij behorende prijzen, worden deze week bij de winnaars thuis bezorgt.

 

Hieronder de foto´s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op Woensdag 17 april 2013 gaf Ana Salve een clinic over massage en spiergezondheid. De avond begon om 19.30 uur en duurde tot ongeveer 22.30. Net als vorige keer waren er weer enkele paarden en besprak Ana met de eigenaar over de mogelijkheden om de getoonde paarden te masseren en te kijken naar de spieren.

______________________________________________________________________________________

 

De clinic van 21 januari 2013 is afgelast ivm het slechte weer, wij vinden het niet verantwoord om op dit moment met paarden en trailers te gaan rijden, een nieuwe datum wordt snel bekent gemaakt.

_______________________________________________________________________________________ 

 

Workshop ''Hoe houd ik mijn paard gezond''

 

Op woensdagavond 19 september 2012, werd er een workshop in de Manege gehouden door Veterinair Natuurgeneeskundige Ane Salve.

 

De avond begon om 19.30 uur met een stukje theorie over de gezondheid van je eigen paard. Hoe denk je over de gezondheid van je paard en welk cijfer geef je dat. De aantwoorden waren zeer verrassend. Het was een interaktieve avond en met het cursus boek voor ons werd er gesproken over voeding en soorten voeding voor paarden, er werden verschillende vragen gesteld over de eigen paarden van deelnemers. Ook werd er gesproken over natuurlijke voeding en toevoeging voor het dagelijkse voer middels kruiden of supplementen.

 

Daarna werden de paarden van de trailers gehaald en door iedereen bekeken en besproken. Sommige paarden kregen een kleine gezondheids check en andere kregen een lekkere massage.

 

Omstreeks 22.30 was de avond ten einde.

 

Een volgende keer willen we dieper in het thema voeding duiken en krijgen we de basis beginselen van paarden massage uitgelegd. Zodra hiervoor een datum bekent is staat deze op de site.

 

 

Op de foto Tessa met Roma en Noor Tanger.
 
Zondag 27 maart 2010 was Noor Tanger in Lieshout. Het was een gezellige dag, en alle ruiters hebben ervan genoten, ze kregen 3 kwatier les en die was voor alle ruiters zeer plezierig. Noor had snel de punten te pakken waar de ruiters wel wat hulp in konden gebruiken. Na afloop waren de ruiters voldaan en hadden ze voldoende tips om door te oefenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Stichting De Raam | stichtingderaam@live.nl