Onderhoud in en aan de Manege.

Op woensdag middag van 13.00 tot 14.00 zijn we met enkele vrijwilligers aan het werk in en om de Manege.

Op 14 maart 2020 stond NL DOET op ons programma. Het Corona virus gooide roet in het eten, maar met onze eigen vrijwilligers hebben we een start gemaakt om de buitenbak op te knappen.

Op 15 februari 2020 overleed Toon Broks. Toon was jarenlang een trouwe vrijwilliger van de manege en kwam iedere woensdagmiddag met zijn pony en sleep om de manege bodem weer netjes te maken voor de ruiters. Vele kopjes koffie hebben we met elkaar gedronken en altijd was Toon vriendelijk en gezellig. De laatste jaren kon Toon het lichamelijk niet meer opbrengen om deze klus te klaren en werd dit overgenomen door Jo die kwam met zijn traktor. We herinneren ons Toon als een lieve en vriendelijke man, die een hart van goud had voor iedereen en ook onze manege. Zijn uitvaart was dan ook zeer bijzonder.

Oktober 2018 werd de heropening van de manege gevierd.

Dit nadat het asbest dak vervangen is, en er nieuwe ledverlichting geplaatst is.

Hiermee is de manege weer klaar voor de toekomst.

Op 25 augustus 2014 zijn we gestart met een grote renovatie van de Manege. Het plaatsen van Veiligheidsglas tussen Manege en Kantine, de Kantine schilderen, en met de aanleg van een eb en vloed bodem binnen.

De Manege is om die reden binnen gesloten tot 1 oktober 2014, buiten is de rijbak wel beschikbaar.

1 oktober, helemaal klaar. Op 3 oktober Paarden wedstrijd.

27 september, de nieuwe keerwand, is een grote klus, maar het ziet er fantastisch uit.

19 september, de vlokken erdoor.

18 september, het zand gaat erin.

15 september afgraven van de manege bodem

5 september, de nieuwe ramen zijn geplaatst.

10 september de deuren worden geslepen.

1 september, schilderen van nieuwe wanden.

27 augustus, de muren schoonspuiten.

25 augustus, de keerwand verwijderen.

Zo zijn we 7 september 2011 weer begonnen met het glad maken van de bodem en het sproeien tegen het stof.

Deze zomer zijn we ook druk bezig geweest met het plaatsen van nieuwe licht masten op het buiten terrein, en om de schakelkast voor het licht buiten beter te schakelen.

Hieronder enkele foto's van werkzaamheden.

Werk in 2011, nieuwe lichtmasten bij de 2de ring. Foto volgt.

Werk in 2010, nieuwe krullen.

Werk in 2009.