Stichting Manege De Raam, sinds 26 september 1983

Tel. 0499-423664/06-27395416

E-mail: Stichtingderaam@live.nl                  Lieshout, 16 mei 2008

RIJBAANREGELS VOOR MANEGE DE RAAM

Net als in het verkeer gelden ook in de rijbaan van deze accommodatie regels. Ruiters/menners dienen zich aan onderstaande rijbaanregels te houden. Desgevraagd geven wij, de medewerkers en de instructeur(s) u graag een toelichting.

• Bij het rijden dienen alle ruiters een goed passende veiligheidshelm met gesloten kinband en voorzien van de CE en EN-1384 markering te dragen.
  • Bij het rijden dienen alle ruiters rijlaarzen te dragen of stevige schoenen met een gladde doorlopende zool en een hak, gecombineerd met chaps.
  • Bij het rijden dienen de laarzen of schoenen ruim in de stijgbeugels te zitten.
  • Bij het rijden is het niet toegestaan grote, uitstekende en/of loshangende sieraden en losse kleding te dragen.
  • Het voornemen om in of uit de rijbaan te gaan moet luid worden aangekondigd.
  • Op- en afstijgen dient op een gestructureerde manier te geschieden.
  • Gaat u buiten rijden in de bak, dan dient u buiten bak te sluiten, alvorens u op uw paard stapt.
  • De combinatie die op de linkerhand rijdt heeft bij het elkaar passeren op de hoefslag voorrang.
  • De combinatie die een snellere gang heeft en/of zijgangen rijdt heeft altijd voorrang.
  • Combinaties mogen elkaar niet snijden bij het passeren. Geef de ruimte.
  • Wanneer er meerdere combinaties rijden dan gaat het dressuur rijden voor springen en mennen.
  • Wanneer er meer combinaties springen dan dient het springen van een hindernis te worden aangekondigd.
  • Te paard, op een rijtuig en in de rijbaan mag niet worden gerookt.

Wij verzoeken u vriendelijk deze regels in acht te nemen.

Het Bestuur van Stichting Manege De Raam.